Princip rada peći na biomasu

[singlepic id=2 w=320 h=240 float=right]Nekoliko proizvođača u Europi proizvode slične peći, ali ni jedna ne može koristiti sve vrste usitnjenog gorivog materijala kao naša.

Kod pilovine i sječkane drvne mase,  kod izuzimanja pužnim transporterom dolazi do «nadsvođenja» te materijal ne istječe. Mi smo ovaj problem riješili te naše peći mogu koristiti slijedeća goriva:

-        prešani pelet drvni

-        drvna pilovina

-        ostatak od prešanih maslina (komina)

-        sječkana suha kuruzina

-        sječkani oklasci

-        kokuruz u zrnu

-        slični granulirani gorivi proizvodi.

[nggallery id=1]

Izmjenjivač topline radi u potpunosti kao i poznati na tržištu. Inovacija je u ložištu koje je izrađeno iz vatrootpornog betona (šamot) koji drži temperaturu preko 1750º u koje se dozira granulirano (nasjeckano) gorivo pomoću pužnog dozatora specijalne konstrukcije.

Ventilatorom se dodaje zrak na tri nivoa:

  1. Ispod ložišta
  2. Iznad podnice ložišta
  3. Na vrhu ložišta.

Ulaskom gorivog materijala na zagrijani šamot isti se rasplinjava. Dodatkom zraka pomoću dizni postavljenih pod određenim kutom, rasplinjeni zrak se zadržava u ložištu 1,5 sekundu, što je vrijeme potpunog izgaranja.

Velika primjena naših peći je kod zagrijavanja plastenika gdje se dio CO2 ispušta u atmosferu kroz dimnjak, a dio direktno u plastenik, što pogoduje bržem rastu biljaka (do 25%).

Spremnik materijala sa dozatorom je specijalne izvedbe, koji omogučava primjenu svih vrsta rasutih goriva.

Elektro-ormar sa frekventnim regulatorom i elektronikom omogućava optimalno doziranje goriva, a ovisno o vrsti goriva i traženoj temperaturi.

Regulacijom brzine okretaja dozatora, regulira se količina goriva a time i snaga peći u kW.

Pomoću ugrađene elektromotorne sigurnosne zaklopke riješena je zaštita od povrata vatre u spremnik goriva . Dodatna zaštita koja se traži u EU riješena je pomoću elektromagnetnog ventila, termičke sonde i posude sa vodom.

Odnos potrošnje i cijene goriva:

1 kg loživog ulja = 10kW = 14,oo kn

1 kg zemnog plina = 10kW = 4,oo kn

2 kg peleta = 10kW = 3,oo kn

3 kg sječke (do 30% vlage) = 10kW = 1,3okn

Za 1 t pare potrebno je 700 kW ili 155 kg sječke.

Elektrika se isporučuje u nekoliko varijanti, zavisno od želje i mogućnosti kupaca.

Od osnovne verzije koja zadovoljava poluautomatski rad bez prisutnosti rukovatelja, pa sve do mogućnosti potpunog automatskog paljenja i nadzora mobilnim telefonom, dakle, potpuna automatika!

kontaktirajte nas još danas! zatražite ponudu!